Aprīlī publicēts jaunais OpenAIRE biļetena numurs. Biļetenā var uzzināt par jaunām infrastruktūrām, pakalpojumiem un informācijas resursiem pētniekiem, FAIR principu ievērošanas iespējām publikācijām, projektu GENDERACTION un citiem notikumiem.

Jaunajā OpenAIRE biļetenā var izlasīt par vairākām aktualitātēm:

  • OpenAIRE izveidojis jaunu pakalpojumu datu un publikāciju sasaistīšanai – ScholeExplorer.
  • Sākot ar 2018.gada martu SciELO (Scientific Electronic Library) elektroniskā bibliotēka tiek indeksēta un ir pieejama arī OpenAIRE platformā.
  • Viena no straujāk pieaugošajām kolekcijām Zenodo digitālajā krātuvē ir Bioloģiskās daudzveidības literatūras repozitorijs (Biodiversity Literature Repository) – deponētas vairāk kā 200 000 vienības (dati, publikācijas, attēli, prezentācijas, videoieraksti u.c.), kur lielāka daļa pieejamas atvērtā piekļuvē.
  • Ļubļanas Universitāte (Slovēnijā) dalās ar savu viedokli par FAIR principu ievērošanu ne tikai datiem, bet arī publikācijām.
  • 24. maijā Briselē (Beļģijā) notiks diskusija “Paving the way for text and data mining in science”, kā arī tiks atklāta OpenMinTeD platforma tekstu un datu atradņu apguvei (text and data mining – TDM).
  • GENDERACTION (GENDer equality in the ERA Community To Innovate policy implementatiON) projekts pievēršas dzimumu vienlīdzības veicināšanas jautājumiem atvērtās zinātnes (Open Science) kontekstā.

Pilns biļetena numurs pieejams šeit.

 

Kontaktinformācija
Gita Rozenberga
Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
E-pasts: napd@lu.lv

Dalīties